Vill du göra högklassig högskolepraktik utomlands?

Då är Liberal Praktik definitivt för dig!

 

Ansökningstiden för 2017 är 5.-18. september 2016. Ansök här!

Liberal Praktik erbjuder högklassiga praktikplatser på tre kontinenter, i fem länder, i fem olika huvudstäder. Bekanta dig med våra praktikplatser i Berlin, London, Bryssel, Washington DC och Kapstaden. Vi skickar årligen två praktikanter per ställe - en på våren och en på hösten. 

På våra hemsidor hittar du mer information om våra platser, såsom tidigare praktikanters erfarenheter och upplevelser.

 

 

 

Vem söker vi?

 

Vi söker 13 ambitiösa högskolestuderande som vill utmana sig själva och arbeta i en krävande miljö. Vill du göra en högklassig praktikperiod utomlands? Då är Liberal Praktik för dig!

Våra kriterier:

  • Du är en högskolestuderande eller nyligen utexaminerad finsk medborgare med svenska som modersmål eller flytande kunskaper i svenska. Du behöver inte bo eller studera i Finland för att kunna söka platsen.
  • Din studieinriktning är inte avgörande men du ska ha ett starkt intresse för politik och samhälle.
  • Du ska vara en flexibel och öppen person som är redo att flytta utomlands och träffa nya människor från olika bakgrunder. Flexibilitet och öppenhet behövs för att du ska kunna anpassa dig till en arbetskultur och -miljö som kan vara mycket annorlunda än i Finland.
  • Arbetet är krävande och du ska vara villig att lära dig nya saker.
  • Du är en självständig person som kan lösa utmaningar och problem.
  • Du ska ha utmärkta kunskaper i engelska. Ifall du söker plats i Berlin ska du även ha mycket goda kunskaper i tyska. Även andra språkkunskaper uppskattas.
  • Tidigare arbetserfarenhet och aktivitet inom föreningar (studentkår, ämnesförening, elevkår, scouting, Svensk Ungdom o.s.v.) ses som ett plus.

 

Skicka in din ansökan ifall du känner dig träffad och tycker att Liberal Praktik är någonting för dig! Ansökningstiden börjar den femte september och tar slut den 18 september. Du kan ansöka här.

För ytterligare information kan du besöka "Frequently Asked Questions" eller kontakta koordinator Jaan Siitonen.