Kapstaden

Democratic Alliance
International office

www.da.org.za/

 

Våren: 13.1.2019 - 12.07.2020 och hösten: 14.7.2020 - 17.1.2021, praktikperioden är sex månader (De exakta start- och slutdatumen faställs senare)

 

Praktikplats: Democratic Alliance kontor, 16 Mill Street, Kapstaden

 

Vad är Democratic Alliance?

Democratic Alliance (DA) är Sydafrikas liberala parti och det officiella oppositionspartiet i Sydafrikas parlament. I senaste val 2014 fick partiet 89 av 400 platser i parlamentet. Partiet leds av Mmusi Maimane sedan maj 2015. Partiet fick över 50 % av rösterna i Kapstaden, där man har sitt starkaste fäste och har partiets huvudkontor. Partiets slogan är One Nation – One Future och är en förkämpe för öppenhet, transparens och anti-korruption i Sydafrika. Partiet hör till den globala paraplyorganisationen Liberal International, dit också bl.a. Svenska folkpartiet hör. År 2019 ordnas nästa val där DA har goda möjligheter att även bli det största partiet i Sydafrika.

Vilka är praktikantens uppgifter och vilka erfarenheter ger praktiken?

Praktikanten jobbar i partiets internationella sekretariat i partiets högkvarter i Kapstaden. Praktikanten jobbar med aktuella projekt i organisationen och deltar i ordnande av seminarier, evenemang och kampanjer. Praktikanten deltar också i det internationella arbetet och är med och koordinerar kontakterna till internationella samarbetsorganisationer. Praktikanten har också stora möjligheter att bekanta sig med afrikansk politik och praktiken ger en insyn i det afrikanska samhället. Praktikanten kommer att arbeta med de förberedelserna med kommande valet i 2019.

 

Vilket är stipendiets storlek?
Stipendiets storlek är 1 400 euro per månad. Praktikanten står själv för resekostnader och ordnande av bostad.

 

Tilläggsinformation om stipendiet ges av Liberal Praktiks koordinator Björn Bonsdorff 

 

 

Anna Korkman

praktikant våren 2018

 

Det som slog mig först då jag anlände till Kapstaden i januari var att staden var ännu vackrare än jag föreställt mig. Trots att staden bebos av nästan 4 miljoner invånare känns och syns närheten till naturen överallt. Kapstaden kännetecknas bland annat av det massiva taffelberget som tornar upp sig mitt i staden, av långa stränder som sluttar ner i atlantens kalla vågor och fantastiska solnedgångar nästan varenda kväll. Vid bergets fot, i den urbana Kapstaden vimlar... Läs mera