Liberal Democrats

www.libdems.org.uk

 

När? våren 5.2.2019-5.7.2019 och hösten 2.9.2019-31.1.2020, Praktikperioden är fem månader långa (De exakta start- och slutdatumen faställs senare)

Obs! Brexit kan orsaka oväntade förändringar såväl till arbetsbild som -tider. Brexit träder i kraft den 29 mars 2019.

 

Vad är LibDems?
Liberaldemokraterna (engelska Liberal Democrats) är ett socialliberalt brittiskt parti. Partiledare är sedan juli 2017 parlamentariker Vince Cable. Innan Brexit träder i kraft på våren 2019 är partiet är medlemsparti i europeiska ALDE partiet och är representerat i Europaparlamentet. I det brittiska parlamentet har partiet 12 av 650 platser. Liberaldemokraterna är det mest eurovänliga partiet i Storbritannien och partiet är bl.a. mot Brexit.

Vilka är praktikantens uppgifter och vilka erfarenheter ger praktiken?
Praktikanten jobbar i partiets internationella sekretariat eller på den inhemska policy avdelningen. Det internationella sekretariatet arbetar främst med olika projekt i samarbete med stiftelsen Westminster Foundation for Democracy. Projekten har som mål bl.a. att främja och stöda demokrati och politiska partier i Afrika, Mellanöstern och Östra Europa. Sekretariatet ansvarar även för partiets kontakter till europapartiet Alliance of Liberal and Democrats (ALDE), den globala Liberal International och African Liberal Network (ALN). Praktikanten jobbar med sekretariatets dagliga arbete såsom koordinering och planering av möten, resor och besök. Praktikanten är med och sköter kommunikationen i kansliet samt utför researcharbete.

Praktikanten har en unik möjlighet att få insyn i det brittiska politiska arbete och vara på plats när Brexit träder i kraft. London och den brittiska politiken som utkikspunkt ger en mycket intressant och annorlunda synvinkel på den europeiska och globala politiken och samhällsbygget.

 

Vilket är stipendiets storlek?
Stipendiets storlek är 1 700 euro per månad. Praktikanten står själv för resekostnader och ordnande av bostad.

 

Tilläggsinformation om stipendiet ges av Liberal Praktiks Jaan Siitonen, 041 530 55 31 eller jaan.siitonen(at)bildningsforbundet.fi

 

Mikaela Henriksson

Praktikant hösten 2018

 

Att förstå sig på det politiska systemet och hur parlamentet fungerar är i sig en hel vetenskap. Den brittiska politiken är allt annat än tråkig. Har du någonsin sett på riksdagens frågetimme i Finland? Premiärministerns frågetimme i England är en action film i jämförelse med Finland. Med andra ord, den brittiska politiken är känslomässig och passionerad... Läs mera