Mikaela Henriksson

Praktikant hösten 2018

 

Att förstå sig på det politiska systemet och hur parlamentet fungerar är i sig en hel vetenskap. Den brittiska politiken är allt annat än tråkig. Har du någonsin sett på riksdagens frågetimme i Finland? Premiärministerns frågetimme i England är en action film i jämförelse med Finland. Med andra ord, den brittiska politiken är känslomässig och passionerad.

Berxit är så klart det ämnet som dominerar diskussionerna här. Att får vara med och se hur Brexit-processen ser ut från britternas synvinkel och inte bara den bild som målas upp i finska medier är otroligt intressant och lärorikt (för att vara ärlig skiljer de sig ganska mycket från varandra).

Det internationella sekretariatet är litet men det betyder också att praktikanten har en viktig roll. Från dag ett får praktikanten betydelsefulla arbetsuppgifter. Exempel på vad vi jobbar med för tillfället är Libdems höstkonferens som är det största evenemanget under året. Vi i internationella sekretariatet bjuder in hela diplomatkåren i London, samt våra ALDE systerpartier. Under konferensen arrangerar vi egna seminarier åt våra internationella gäster. Dagliga löpande ärenden är bl.a. rumsbokningar för möten, svara på email och assistera internationella sekreteraren. Du har också möjlighet att delta i olika utbildningar som ordnas samt närvara när andra team har möten för att få en bild av hur hela partiorganisationen arbetar.

London är en härlig stad att upptäcka. Det är en mångkulturell stad och det finns garanterat någonting för alla här. Det händer någonting hela tiden, är det inte fotbolls VM så kommer Trump på besök och skapar demonstrationer i hela staden.  Jag deltog med Libdems i en av demonstrationerna och jag har nog aldrig sett så många människor på ett och samma ställe tidigare. Ett tips för att lära känna staden är att ta tunnelbanan till en ny stadsdel och gå omkring, man vet aldrig vad man hittar runt nästa gatuhörn.

Vill du utmana ditt tankesätt, bo i en riktig storstad och lära dig om internationell politik är praktikplatsen i London någonting för dig. Personligen var beslutet att flytta till London kanske det läskigaste men bästa beslutet jag gjort. Det är ett 6 månaders äventyr som blir just så bra som du gör det.

Jag svarar gärna på frågor gällande praktik eller liv i London! Du får bäst tag på mig via e-post: Mikaela.henriksson@libdems.org.uk

 

<--tillbaka till praktikplatser