Annina Claesson

praktikant hösten 2018

 

Om du vill jobba mitt i världspolitikens centrum så är en praktikplats på CSIS i Washington DC något för dig! Här går du bokstavligen i maktens korridorer. På ett av mina första möten nämnde en fransk visiting fellow att CSIS öppnade mycket fler dörrar än hans ordinarie ämbete på franska ambassaden, och det beskriver miljön i stort. Allehanda världsledare, diplomater, akademiker och experter besöker dagligen kontoret för att utbyta idéer.

CSIS utmärker sig också bland DCs tankesmedjor för hur väl de tar hand om sina praktikanter. Här är det inte kaffehämtande och kopierande som gäller, utan du får ansvar för programmets forskningsprojekt från dag ett. Det finns också möjlighet att bedriva självständiga projekt, särskilt om de rör sig kring ditt perspektiv som nordeuropé, vilket Europaprogrammet alltid är nyfiket på.

AILAs ledarskapsakademi är också en stor bonus om du som jag kom hit för att utveckla dina tekniska färdigheter i policyforskning. Dessutom är stora delar av personalen relativt ung och det är lätt att starta konversationer kring lunchbordet.

Det finns en uppsjö av evenemang på andra tankesmedjor, ambassader, och internationella organisationer som det lönar sig att uppsöka. Om du inte är van vid att nätverka så blir du snabbt det i DC!

Staden är kompakt men erbjuder också ett rikt kultur- och föreningsliv. Rekommenderar starkt att utforska området även utanför centrum och att bli involverad i något som tar dig utanför "international affairs"-bubblan! Om inte annat så för att få en bättre förståelse av Amerika och amerikanarna, alltid mer nyanserad än vad man tror.

Hör gärna av dig till annina.claesson(at)gmail.com om du har frågor!

 

<--Tillbaka till praktikplatser