Senator Ron Wydens kansli (Dem, Oregon) - Washington DC

Praktikperiod: 1 februari 2020 − 30 juni 2020. och 1.9.2020-31.1.2021 (den slutgiltiga tidtabellen fastslås efter urvalet, små förändringar kan ske)

Nu har du en unik möjlighet att ansöka om en fem månader lång praktikperiod på senator Ron Wydens kansli i Washington DC. Du är en av få finländare med tillträde till hela den amerikanska kongressen och får en alldeles unik insyn i amerikansk politik och får följa med valrörelsen 2020 på paradplats.  

Wyden är demokrat och representerar delstaten Oregon på den amerikanska västkusten. Han har suttit i senaten sedan år 1996. Han är vice-ordförande för det viktiga finansutskottet (United States Senate Committee on Finance. Wyden sitter också i den mycket uppmärksammade underrättelseutskottet.

Som praktikant kommer du att:

  • Delta i det dagliga arbetet vid Wydens kansli: du bistår personalen med olika arbetsuppgifter.
  • Följa med lagstiftningsprocessen. Du bereder sammanfattningar från möten och följer med diskussioner som pågår i senaten. Du får delta i olika möten som behandlar lagstiftningsprocessen.
  • Bidra med utredningar av olika policyfrågor och policyområden. I ditt jobb kommer du att använda dig av första- och andrahandskällor, t.ex. Library of Congress, olika federala institutioner och tankesmedjor.
  • Arbeta med individuellt anvisade projekt. Praktikanten kan i mån av möjlighet ges möjlighet att genomföra egna projekt utgående från praktikantens egna intressen och behovet på kansliet.
  • På paradplats ha möjlighet att följa med president- och kongressvalet 2020.

 

Vi förväntar oss att du:

  • Är en driven person som har ett starkt intresse för politik och samhälle.
  • Har en liberal värdegrund.
  • Är universitetsstuderande eller nyligen utexaminerad och är finsk medborgare.
  • Har utmärkta kunskaper i engelska.
  • Har tidigare arbets- och föreningserfarenhet.

 

Praktiktiden erbjuder ett ypperligt tillfälle att lära sig mer om beslutsfattandet på högsta nivå inom den amerikanska förvaltningen och insyn i hur en senator arbetar. Den här erfarenheten är få förunnade och kan därför fungera som en språngbräda i din fortsatta karriär.

Ytterligare information om senator Ron Wyden hittar du på hans webbplats

 

Vilket är stipendiets storlek?
Stipendiets storlek är 1 700 euro per månad, och praktikanten står själv före boende- och resekostnader.  Liberal praktik står för visumrelaterade kostnader.

 

Frågor?

Kontakta koordinator Björn Bonsdorff

0442137403

bjorn.bonsdorff@bildningsforbundet.fi