Lyhyesti suomeksi

Tervetuloa Liberal Praktikiin!

Tarjoamme monipuolisia harjoittelupaikkoja useissa eri maissa. Harjoittelupaikkamme tarjoavat sinulle mahdollisuuden tutkia ja oppia lisää kansainvälisestä politiikasta, arvokkaita kokemuksia kansainvälisestä poliittisesta työskentelystä sekä ainutlaatuista tietoa poliittisista prosesseista vapaamielisillä foorumeilla.

Harjoittelupaikkamme tarjoavat sinulle myös hienoja mahdollisuuksia luoda arvokkaita kontakteja tulevaisuutta varten. Pääset kehittymään ja haastamaan itseäsi kansainvälisessä ympäristössä, mikä takuuvarmasti kehittää taitoja ja ymmärrystä, joita voit hyödyntää urallasi tulevaisuudessa.

Harjoittelupaikkamme

Onko intohimonasi ihmisoikeudet? Tai ehkäpä olet kiinnostunut amerikkalaisesta politiikasta? Harjoittelupaikkamme tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia eri paikoissa ympäri maailmaa. Kaikki harjoittelupaikat lisäävät ainutlaatuisella tavalla ymmärrystäsi kansainvälisestä ja liberaalista politiikasta, vaikka työtehtävät vaihtelevat paikasta ja maasta riippuen. Tästä löydät lisätietoa harjoittelupaikoistamme ruotsiksi.

Hakeminen

Harjoittelupaikka Liberal Praktikilla antaa sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden sekä kehittyä ihmisenä että kehittää osaamistasi. Työ on usein haastavaa, ja sinun tulee harjoittelijana olla avoin oppimaan uutta sekä ottaa vastaan erilaisia haasteita avoimella ja joustavalla asenteella.

Voidaksesi hakea harjoittelupaikkaa Liberal Praktikille seuraavien ehtojen tulee täyttyä:

  • Sinulla on hyvä ruotsin kielentaito sekä erinomainen englannin kielentaito. Myös muuta kielitaitoa arvostetaan ja se on etu monissa harjoittelupaikoissa.
  • Sinun tulee joko olla korkeakouluopiskelija tai hiljattain valmistunut. Edellytämme myös mielenkiintoa politiikkaa ja yhteiskuntaa kohtaan. Valmis kandidaatintutkinto, tai vastaava koulutus, on myös etu, jonka huomioimme hakuprosessissa.
  • Sinun tulee olla Suomen kansalainen tai asua vakituisesti Suomessa. Huomioithan, että Suomen kansalaisena sinun ei tarvitse asua tai opiskella Suomessa.

Toivomme, että olet joustava, toimelias, nöyrä sekä avoin ja valmis tapaamaan ja oppimaan tuntemaan ihmisiä, jotka tulevat erilaisista lähtökohdista. Sinun tulee olla itsenäinen ja ratkaisukeskeinen sekä halukas oppimaan uusia asioita ja kykeneväinen tarttumaan ongelmiin, joita työssäsi saattaa ilmetä. Aikaisempi kokemus ja osallistuminen yhdistysten toimintaan, kuten ylioppilaskuntaan, ainejärjestöön, oppilaskuntaan, partioon tai poliittiseen nuorisojärjestöön lasketaan myös eduksesi. Jokainen harjoittelupaikka tarjoaa erilaisia työtehtäviä. Pyydämme sinua ystävällisesti tutustumaan eri harjoittelupaikkoihin sekä niihin liittyviin toivomuksiin koskien harjoittelijan ominaisuuksia ja taitoja. Huomioi myös kohta ”Kysymyksiä & Vastauksia” (ruotsiksi), josta löydät lisää käytännön tietoa harjoittelupaikkoihin liittyen.

Yhteydenotto

Liberal Praktik toimii Svenska Bildningsförbundet rf:n alla, ja sen rahoitus tulee Svenska Kulturfondenilta. Ohjelma perustettiin vuonna 2006, jolloin ensimmäiset ”liberaalit harjoittelijat” lähtivät Lontooseen ja Brysseliin. Siitä lähtien toimintaa on kehitetty ja arjoittelupaikkojen määrää on lisätty. Nykyisin tarjoamme harjoittelupaikkoja vuosittain kolmella eri mantereella kymmenkunnalle harjoittelijoita. Onko sinulla kysymyksiä tai tahdotko olla meihin yhteydessä? Suosittelemme sinua ottamaan yhteyttä koordinaattori Matilda Häggman Grindgärdsiin.