Våra praktikplatser

Är du en ambitiös högskolestuderande som vill utmana dig själv och arbeta i en krävande miljö utomlands? Vi erbjuder praktikplatser med unik inblick i internationell och liberal politik som ger dig värdefulla erfarenheter för framtiden. Nedan hittar du mer information om våra olika praktikplatser.

Vi söker dig som:

Har goda kunskaper i svenska samt utmärkta kunskaper i engelska. Även andra språkkunskaper uppskattas och är en fördel på flera av våra praktikplatser.

Är högskolestuderande alternativt nyligen utexaminerad med ett brinnande intresse för politik och samhälle.​
Är finsk medborgare alternativt fast bosatt i Finland. Som finsk medborgare behöver du inte bo eller studera i Finland för att kunna ansöka. ​

Ansökningsomgången för praktikplatserna hösten 2024 och våren 2025 är öppen 26.2-10.3 2024.  

Praktikperiod: 5 månader

Washington D.C. Är du intresserad av utrikespolitik, transatlantiska och internationella relationer samt nyfiken på hur en framstående tankesmedja fungerar? Då kan praktikplatsen på Wilson Center vara något för dig!

Praktikperiod: 5 månader

Senaten – Washington D.C. Är du intresserad av amerikansk politik och att jobba i hjärtat av det amerikanska beslutsfattandet? Då är praktikplatsen på senaten något för dig!

Praktikperiod: 5 månader

CSIS – Washington DC​. Är du intresserad av utrikespolitik och nyfiken på hur livet i Washington D.C. ser ut? Går du i tankarna om en framtida arbetskarriär inom diplomati eller internationella relationer? Då är en praktikplats på CSIS något för dig!

Praktikperiod: 5 månader

Human Rights Committee – London.
Liberal International (LI) är världsorganisationen för liberala och progressiva demokratiska politiska partier. LI består av medlemmar från politiska partier, internationella organisationer och tankesmedjor.

Praktikperiod: 6 månader

Internationella sekretariatet – Kapstaden. Det här är praktikplatsen för dig som är intresserad av afrikansk politik och nyfiken på att lära dig mer om det afrikanska samhället! Praktiken gör du för Democratic Alliance (DA), som är Sydafrikas liberala parti och det officiella oppositionspartiet i Sydafrikas parlament.

Praktikperiod: 5 månader

Europaparlamentet – Bryssel. Praktikplatsen är för dig som har ett intresse för, och vill lära dig mer om hur arbetet i Europaparlamentet fungerar. Nils Torvalds stab består av ett dynamiskt team om fyra medarbetare.