Bild med utsikt över en klassisk gata i London, en röd Londonbuss kör förbi

Liberal International

Human Rights Committee – London

Vi erbjuder två 5 månaders praktikperioder - en för hösten 2024 med start i mitten av september och en för våren 2025 med start i februari.

Liberal International (LI) är takorganisationen för liberala och progressiva demokratiska politiska partier. LI består av medlemmar från politiska partier, internationella organisationer och tankesmedjor.

” Jag rekommenderar varmt att göra praktik vid Liberal International om du är intresserad av internationell politik, mänskliga rättigheter och klimatfrågor. Du får som praktikant lära dig hur en icke-statlig politisk organisation fungerar inifrån.”

– Maja Meurman, praktikant 2023-2024

Bilden visar utsikt ovanifrån floden Themsen, Towern och Tower Bridge samt Londons centrala delar. I London hittar du praktikplatser från Liberal Praktik.

Under året arrangerar LI flera olika evenemang samt har två kommittéer med fokus på mänskliga rättigheter och
klimatförändring.

LI:s Human Rights Committee arbetar för att främja mänskliga rättigheter runt om i världen. Kommittén består av parlamentariker och experter från 17 olika länder som tar sig an olika projekt.

Vad får du som praktikant göra?

Denna praktik är speciellt intressant för dig som brinner för att arbeta med mänskliga rättigheter. Som praktikant på LI får du arbeta på LI:s sekretariat i London. Ditt arbete kommer främst omfatta Human Rights Committees ärenden samt sekretariatets dagliga arbete.

Bild föreställer en klassisk röd postlåda i London där Liberal Praktik har praktikplatser

Genom praktiken får du en förståelse för olika ideologier inom internationella relationer med fokus på liberalism. Därtill får du en insyn i det brittiska livet och en förståelse för det dagliga arbetet med mänskliga rättigheter.

Teamet som du kommer arbeta med på sekretariatet är litet vilket gör att du som praktikant har stor möjlighet att ansvara och ta dig an olika arbetsuppgifter på LI.

För praktiken får du ett stipendium på 1 800 euro per månad. Du som praktikant står själv för resekostnader, ordnande av bostad och ansvarar för dina egna försäkringar.

Några av arbetsuppgifterna:

Hjälpa till med koordineringen och planeringen av möten, resor, internationella evenemang och besök.
Skriva mångsidiga rapporter om politiska situationer i olika länder.
Delta på internationella konferenser.
Göra researcharbete för Human Rights Committee för att underlätta deras arbete.
Sköta korrespondensen med parlamentariker från Human Rights Committee.
Hjälpa till med koordineringen och planeringen av möten, resor, internationella evenemang och besök.
Skriva mångsidiga rapporter om politiska situationer i olika länder.
Delta på internationella konferenser.
Göra researcharbete för Human Rights Committee för att underlätta deras arbete.
Sköta korrespondensen med parlamentariker från Human Rights Committee.
Bild på Big Ben och Westminster Palace i London

Vi söker dig som:

Är en lagspelare

Du är en lagspelare och trivs i ett mindre team där du har möjlighet att få ta ansvar och hjälpa dina kollegor i flera olika frågor och arbetsuppgifter.

Har goda kunskaper i engelska

Du är kommunikativ och har lätt för att uttrycka dig i skrift på engelska

Är strukturerad

Att hålla många bollar i luften är inga problem för dig och du är inte rädd för att arbeta i ett högt tempo.

Är engagerad

Du har ett stort intresse för politik och mänskliga rättigheter. 

Tidigare praktikanters erfarenheter

Jag rekommenderar varmt att göra praktik vid Liberal International om du är intresserad av internationell politik, mänskliga rättigheter och klimatfrågor. Du får som praktikant lära dig hur en icke-statlig politisk…
Jag rekommenderar praktiken i London som åt dig är intresserade av att jobba som en del av ett litet team, i hjärtat av London för en global politisk organisation. …
Jag åkte iväg till London i oktober 2021. Då hade jag redan inlett min praktik på Liberal International på distans från Finland på grund av coronapandemin, och hunnit jobba nästan…

Fler platser som kan intressera dig

Praktikperiod: 5 månader

Washington D.C. Är du intresserad av utrikespolitik, transatlantiska och internationella relationer samt nyfiken på hur en framstående tankesmedja fungerar? Då kan praktikplatsen på Wilson Center vara något för dig!

Praktikperiod: 5 månader

Senaten – Washington D.C. Är du intresserad av amerikansk politik och att jobba i hjärtat av det amerikanska beslutsfattandet? Då är praktikplatsen på senaten något för dig!

Praktikperiod: 5 månader

CSIS – Washington DC​. Är du intresserad av utrikespolitik och nyfiken på hur livet i Washington D.C. ser ut? Går du i tankarna om en framtida arbetskarriär inom diplomati eller internationella relationer? Då är en praktikplats på CSIS något för dig!

Praktikperiod: 5 månader

Human Rights Committee – London.
Liberal International (LI) är världsorganisationen för liberala och progressiva demokratiska politiska partier. LI består av medlemmar från politiska partier, internationella organisationer och tankesmedjor.