Praktikant Maja Meurman

Maja Meurman – Min praktik vid Liberal International i London september 2023-januari 2024

Jag rekommenderar varmt att göra praktik vid Liberal International om du är intresserad av internationell politik, mänskliga rättigheter och klimatfrågor. Du får som praktikant lära dig hur en icke-statlig politisk organisation fungerar inifrån och hur samarbetet med andra organisationer ser ut.

I september 2023 åkte jag iväg till livliga London där jag skulle spendera fem månader på praktik vid den icke-statliga organisationen Liberal International (LI). Som praktikant har jag fått arbeta med sekretariatet och människorättskommittén. Mina arbetsuppgifter har bland annat varit att skriva uttalanden till organisationens webbsida samt FN:s människorättskommitté, planera och genomföra en utbildning i Istanbul samt andra evenemang och hjälpa till med att skriva en rapport om kvinnors deltagande i politiska partier. LI:s sekretariat är väldigt litet, vilket innebär att du som praktikant har möjlighet att ta ansvar och själv påverka vilka saker du vill arbeta med. 

Jag rekommenderar varmt att göra praktik vid Liberal International om du är intresserad av internationell politik, mänskliga rättigheter och klimatfrågor. Du får som praktikant lära dig hur en icke-statlig politisk organisation fungerar inifrån och hur samarbetet med andra organisationer ser ut. Liberal International ordnar många intressanta evenemang i form av utbildningar, möten, paneldiskussioner och webinarier, som du som praktikant får delta i. Jag uppskattade särskilt att jag fick fokusera på att arrangera och delta i ett stort evenemang, i mitt fall en utbildning som vi ordnade i Istanbul för kvinnor i Mellanöstern. 

London är en fantastisk stad att bo i och det finns garanterat något för alla. Jag har själv gillat mest de många mysiga kvarteren, marknaderna, kaféerna, pubarna och parkerna. Det lönar sig verkligen att ta sig ut ur centrala London och upptäcka alla de mindre hektiska områdena också. 

Tveka inte att höra av dig via e-post till maja.meurman@gmail.com om du har frågor eller vill veta mer om min praktik vid Liberal Internationals sekretariat!

Fler artiklar som kan intressera dig

Baltic-States-contributions-Ukraine
Baltic States’ Contributions to Ukraine
Artikeln är skriven av praktikant på Wilson Center Isabella Hannén och Jason Moyer, Program Associate,...
Läs mer
Damage to the Balticconnector pipeline
Lack of Attribution as Critical Infrastructure is Damaged Again in the Baltic Sea
Artikeln är skriven av Isabella Hannén, Staff Assistant Intern på the Global Europe Program at The Woodrow...
Läs mer
European Commission President Ursula von der Leyen announcing the Ukraine Facility at the Ukraine Recovery Conference in London on June 21, 2023.
Ukraine Facility – The EU’s Chance to Take Leadership of Ukraine’s Economic Recovery
Artikeln är skriven av Henri Winberg, Staff Assistant Intern på the Global Europe Program at The Woodrow...
Läs mer
Bild på alla ministrar i Finlands regering. Fotograf: Fanni Uusitalo, valtioneuvoston kanslia
Finland’s New Government Shifts to the Right—Will This Change Finland’s Role on the International Stage?
Artikeln är skriven av Henri Winberg, Staff Assistant Intern på the Global Europe Program at The Woodrow...
Läs mer