Bild visar Center for Strategic and International Studies utifrån

Center for Strategic and International Studies

CSIS – Washington D.C.

Ansökan till denna plats är inte öppen på våren 2023.

Är du intresserad av utrikes- och säkerhetspolitik samt hur en av världens högst rankade internationella tankesmedjor fungerar? Går du i tankarna om en framtida arbetskarriär inom diplomati eller internationella relationer? Då är en praktikplats på CSIS något för dig!

Bild på gata i Washington där Liberal Praktik har praktikplatser

CSIS är en av världens mest välrenommerade tankesmedjor med fokus på internationell politik. Med visionen att arbeta för en säkrare och mer välmående värld fokuserar CSIS sin verksamhet på att främja praktiska idéer för att ta itu med världens största utmaningar. Med sina drygt 200 anställda och flera avdelningar kommer du som praktikant få möjligheten att fördjupa din kunskap om global politik samt ta del av seminarier och evenemang på högsta nivå.

Intressant kuriosa är att flera högt uppsatta politiker och diplomater har börjat som praktikanter vid CSIS. Exempelvis svenska EU-kommissionären Cecilia Malmström jobbade som praktikant vid CSIS i slutet av 80-talet. Tankesmedjan är partipolitiskt obunden, eller ”non-partisan”, som oberoende tankesmedjor i Washington D.C. brukar uttrycka sig.

Bild med utsikt över Washington Monumentet parken framför

Vad innebär en praktik på CSIS?

Som praktikant på CSIS Europa-avdelning arbetar du med aktuella projekt och är en viktig kollega i det dagliga arbetet. I projekten har du stor nytta av studier som tangerar statsvetenskap, internationella relationer, säkerhetspolitik, ekonomi, juridik eller andra samhällsfrågor.

Detta är en unik chans för dig att fördjupa dig i global politik och vara med om att ordna evenemang på CSIS samt ta del av evenemang som ordnas av olika organisationer eller ambassader i Washington D.C.

Du kommer också få möjligheten att delta i de program som ordnas av CSIS ledarskapsakademi: Abshire-Inamori Leadership Academy (AILA). Praktiken är en mycket värdefull merit för framtiden oavsett vilken karriärväg du ser framför dig.

Till praktikplatsen hör ett stipendium på 1 800 euro per månad. Du som praktikant står själv för resekostnader, ordnande av bostad samt ansvarar för dina egna försäkringar. Visumkostnaderna betalas av Liberal Praktik.

Några av arbetsuppgifterna:

Organisera och delta på evenemang tillsammans med exempelvis toppforskare och politiker från världens olika hörn.

Hjälpa till med utredningar i såväl stora som små projekt.

Skriva texter till analyser, rapporter och nyhetsutskick.

Organisera och delta på evenemang tillsammans med exempelvis toppforskare och politiker från världens olika hörn.

Hjälpa till med utredningar i såväl stora som små projekt.
Skriva texter till analyser, rapporter och nyhetsutskick.
Organisera och delta på evenemang tillsammans med exempelvis toppforskare och politiker från världens olika hörn.
Hjälpa till med utredningar i såväl stora som små projekt.
Skriva texter till analyser, rapporter och nyhetsutskick.

För dig som är intresserad av världs- och säkerhetspolitik och internationella relationer ger praktiken vid CSIS dig en unik möjlighet att känna pulsen på staden där politiken aldrig sover.”
– Crista Grönroos, praktikant hösten 2019

Bild på Vita Huset och trädgården

Vi söker dig som:

Är engagerad och ambitiös

Du har ett stort intresse för utrikes- och säkerhetspolitik.

Har ett intresse för samhällsfrågor

Du studerar kanske statsvetenskap, miljövetenskap, juridik eller ekonomi. Ett stort intresse för transatlantiska relationer är en självklarhet.

Har goda kunskaper i engelska

Du har ett starkt engelskt språk i såväl tal som skrift.

Är ansvarstagande

Du vågar ta dig an utmaningar och bära ansvar samt har en förmåga att lära dig nya saker och greppa helheter. 

Tidigare praktikanters erfarenheter

Washington D.C. är en stad där livet för en politiknörd aldrig blir tråkigt. Det ordnas intressanta evenemang vid tankesmedjor och organisationer runtom i staden varje dag, och det lönar sig…
Jag rekommenderar verkligen praktikplatsen vid senator Ron Wydens kontor till dig som är utåtriktad, initiativtagande och som har ett intresse av amerikansk politik, speciellt de områden som senatorn specialiserar sig…
DC är en drömstad för den som är intresserad av internationell politik. DC erbjuder naturligtvis också en unik inblick i den amerikanska inrikespolitiken. Den nuvarande administrationen har försäkrat att man…

Fler platser som kan intressera dig

Praktikperiod: 5 månader

Washington D.C. Är du intresserad av utrikespolitik, transatlantiska och internationella relationer samt nyfiken på hur en framstående tankesmedja fungerar? Då kan praktikplatsen på Wilson Center vara något för dig!

Praktikperiod: 5 månader

Senaten – Washington D.C. Är du intresserad av amerikansk politik och att jobba i hjärtat av det amerikanska beslutsfattandet? Då är praktikplatsen på senaten något för dig!

Praktikperiod: 5 månader

CSIS – Washington DC​. Är du intresserad av utrikespolitik och nyfiken på hur livet i Washington D.C. ser ut? Går du i tankarna om en framtida arbetskarriär inom diplomati eller internationella relationer? Då är en praktikplats på CSIS något för dig!

Praktikperiod: 5 månader

Human Rights Committee – London.
Liberal International (LI) är världsorganisationen för liberala och progressiva demokratiska politiska partier. LI består av medlemmar från politiska partier, internationella organisationer och tankesmedjor.