Bilden visar utsikt över Kapstaden där Liberal Praktik har praktikplatser

Democratic Alliance

Internationella sekretariatet – Kapstaden

Vi erbjuder två 6 månaders praktikperioder - en för hösten 2024 med start i början av augusti och en för våren 2025 med start i mitten av januari.

Det här är praktikplatsen för dig som är intresserad av afrikansk politik och nyfiken på att lära dig mer om det afrikanska samhället!

Praktiken gör du för Democratic Alliance (DA), som är Sydafrikas liberala parti och det officiella oppositionspartiet i Sydafrikas parlament. 

Praktikant Otso Pekonen i DA:s kampanjbuss i februari 2024.

Partiet är det näst-största politiska partiet i Sydafrika och en förkämpe för öppenhet, transparens och anti-korruption i Sydafrika. DA har sitt starkaste fäste och partiets huvudkontor i Kapstaden.

Med sloganen ”One Nation with One Future built on Freedom, Fairness, Opportunity and Diversity for All” arbetar partiet dagligen för att skapa ett rättvist samhälle för alla sydafrikaner. Partiet hör till den globala paraplyorganisationen Liberal International, dit också bl.a. Svenska folkpartiet i Finland hör.

”Till skillnad från Finland är Sydafrika ett land med politisk oro och stora socioekonomiska skillnader. Medan den rika befolkningen bor i hus med elstängsel, larmsystem och beväpnade vakter som bevakar området, bor de fattiga i slummerna, så kallade ’townships’.”

– Matilda Lindblom, praktikant 2023

På bilden ser vi utsikt ovanför Kapstaden stad i skymning. I bakgrunden ser vi berget. Hos Liberal Praktik hittar du praktikplatser i Kapstaden

Vad får du som praktikant göra?

Som praktikant på DA jobbar du i partiets internationella sekretariat i högkvarteret i Kapstaden.

Arbetsuppgifterna är mångsidiga och du kommer få lära dig mycket om hur afrikansk politik fungerar samt en nära insyn i det afrikanska samhället.

Till praktikplatsen hör ett stipendium på 1 500 euro per månad. Du som praktikant står själv för resekostnader, ordnande av bostad och ansvarar för dina egna försäkringar. Visumkostnaderna betalas av Liberal Praktik.

”Jag rekommenderar varmt praktiken vid internationella sekretariatet i Democratic Alliance för alla som är intresserade av både global, men speciellt afrikansk politik. Praktiken ger unika regionala insikter. ”

– Otso Pekonen, praktikant 2023-2024

Några av arbetsuppgifterna:

Bistå i planerandet och genomförandet av seminarier, evenemang och kampanjer​
Delta i det internationella arbetet på många olika fronter. ​
Koordinera kontakter till internationella samarbetsorganisationer​
Bistå i planerandet och genomförandet av seminarier, evenemang och kampanjer​
Delta i det internationella arbetet på många olika fronter.
Koordinera kontakter till internationella samarbetsorganisationer​
Bilden föreställer utsikt från Table Mountain ner över Kapstaden och Green Point Stadium samt Stilla havet utanför kusten. Hos Liberal Praktik hittar du praktikplatser i Kapstaden.

Vi söker dig som:

Är strukturerad

Är organiserad och har en förmåga att hålla många bollar i luften samtidigt.

Har ett öppet sinne

Har ett öppet sinne och gärna tar dig an utmaningar och varierande arbetsuppgifter i en internationell miljö.

Är engagerad

Har ett stort intresse för politik och mänskliga rättigheter.

Tidigare praktikanters erfarenheter

Jag rekommenderar varmt praktiken vid internationella sekretariatet i Democratic Alliance för alla som är intresserade av både global, men speciellt afrikansk politik. Praktiken ger unika regionala insikter. Sydafrika är…
Som praktikant för Democratic Alliance (DA), det näst största partiet i Sydafrika och det officiella oppositionspartiet, får du en unik inblick i den politiska situationen i landet. Under min tid…
Praktiken gav en otrolig inblick i den Sydafrikanska politiken, något som inte ofta kommer på tals i finska medier, eller överlag nämns i politiska diskussioner som tangerar utrikespolitik. Som praktikant…
Det som slog mig först då jag anlände till Kapstaden var att staden var ännu vackrare än jag föreställt mig. Trots att staden bebos av nästan 4 miljoner invånare känns…

Fler platser som kan intressera dig

Praktikperiod: 5 månader

Washington D.C. Är du intresserad av utrikespolitik, transatlantiska och internationella relationer samt nyfiken på hur en framstående tankesmedja fungerar? Då kan praktikplatsen på Wilson Center vara något för dig!

Praktikperiod: 5 månader

Senaten – Washington D.C. Är du intresserad av amerikansk politik och att jobba i hjärtat av det amerikanska beslutsfattandet? Då är praktikplatsen på senaten något för dig!

Praktikperiod: 5 månader

CSIS – Washington DC​. Är du intresserad av utrikespolitik och nyfiken på hur livet i Washington D.C. ser ut? Går du i tankarna om en framtida arbetskarriär inom diplomati eller internationella relationer? Då är en praktikplats på CSIS något för dig!

Praktikperiod: 5 månader

Human Rights Committee – London.
Liberal International (LI) är världsorganisationen för liberala och progressiva demokratiska politiska partier. LI består av medlemmar från politiska partier, internationella organisationer och tankesmedjor.