Bilden visar utsikt över Kapstaden där Liberal Praktik har praktikplatser

Democratic Alliance

Internationella sekretariatet – Kapstaden

Ansökan till denna plats är öppen 27.2-12.3. Vi erbjuder två 6 månaders praktikperioder - en för hösten 2023 med start i september och en för våren 2024 med start i februari.

Det här är praktikplatsen för dig som är intresserad av afrikansk politik och nyfiken på att lära dig mer om det afrikanska samhället!

Praktiken gör du för Democratic Alliance (DA), som är Sydafrikas liberala parti och det officiella oppositionspartiet i Sydafrikas parlament. 

”Min tid som praktikant i Kapstaden var en fantastisk fin upplevelse, som jag starkt rekommenderar om man önskar sig en unik utveckling som kan nyttiggöras i arbetslivet och på ett personligt plan.”

– Kristiane Width, praktikant hösten 2021

På bilden ser vi två pingviner på Stony Point Penguin Colony i Kapstaden där Liberal Praktik har praktikplatser

Partiet är det näst-största politiska partiet i Sydafrika och en förkämpe för öppenhet, transparens och anti-korruption i Sydafrika. DA har sitt starkaste fäste och partiets huvudkontor i Kapstaden.

Med sloganen ”One Nation with One Future built on Freedom, Fairness, Opportunity and Diversity for All” arbetar partiet dagligen för att skapa ett rättvist samhälle för alla sydafrikaner. Partiet hör till den globala paraplyorganisationen Liberal International, dit också bl.a. Svenska folkpartiet i Finland hör.

Praktikperioden i Kapstaden har varit enormt värdefull för mig på många sätt. Arbetet och vardagen har på ett bra sätt kompletterat varandra och gett mig en djupare förståelse för Sydafrika samt väckt ett ännu större intresse för landet och den afrikanska kontinenten. “


– Anna Korkman, praktikant våren 2018

På bilden ser vi utsikt ovanför Kapstaden stad i skymning. I bakgrunden ser vi berget. Hos Liberal Praktik hittar du praktikplatser i Kapstaden

Vad får du som praktikant göra?

Som praktikant på DA jobbar du i partiets internationella sekretariat i högkvarteret i Kapstaden.

Arbetsuppgifterna är mångsidiga och du kommer få lära dig mycket om hur afrikansk politik fungerar samt en nära insyn i det afrikanska samhället.

Till praktikplatsen hör ett stipendium på 1 500 euro per månad. Du som praktikant står själv för resekostnader, ordnande av bostad och ansvarar för dina egna försäkringar. Visumkostnaderna betalas av Liberal Praktik.

Några av arbetsuppgifterna:

Bistå i planerandet och genomförandet av seminarier, evenemang och kampanjer​
Delta i det internationella arbetet på många olika fronter. ​
Koordinera kontakter till internationella samarbetsorganisationer​
Bistå i planerandet och genomförandet av seminarier, evenemang och kampanjer​
Delta i det internationella arbetet på många olika fronter.
Koordinera kontakter till internationella samarbetsorganisationer​
Bilden föreställer utsikt ovanifrån Stilla havet in över Kapstaden och Green Point Stadium och Table Mountain. Hos Liberal Praktik hittar du praktikplatser i Kapstaden.

Vi söker dig som:

Är strukturerad

Är organiserad och har en förmåga att hålla många bollar i luften samtidigt.

Har ett öppet sinne

Har ett öppet sinne och gärna tar dig an utmaningar och varierande arbetsuppgifter i en internationell miljö.

Är engagerad

Har ett stort intresse för politik och mänskliga rättigheter.

Tidigare praktikanters erfarenheter

Kristiane Width i Kapstaden

Kristiane Width

Praktikant hösten 2021 - våren 2022

Bilden föreställer Anna Korkman

Anna Korkman

Praktikant våren 2018

Fler platser som kan intressera dig

Praktikperiod: 5 månader

Washington D.C. Är du intresserad av utrikespolitik, transatlantiska och internationella relationer samt nyfiken på hur en framstående tankesmedja fungerar? Då kan praktikplatsen på Wilson Center vara något för dig!

Praktikperiod: 5 månader

Senaten – Washington D.C. Är du intresserad av amerikansk politik och att jobba i hjärtat av det amerikanska beslutsfattandet? Då är praktikplatsen på senaten något för dig!

Praktikperiod: 5 månader

CSIS – Washington DC​. Är du intresserad av utrikespolitik och nyfiken på hur livet i Washington D.C. ser ut? Går du i tankarna om en framtida arbetskarriär inom diplomati eller internationella relationer? Då är en praktikplats på CSIS något för dig!

Praktikperiod: 5 månader

Human Rights Committee – London.
Liberal International (LI) är världsorganisationen för liberala och progressiva demokratiska politiska partier. LI består av medlemmar från politiska partier, internationella organisationer och tankesmedjor.