Praktikant Emma Lundström står framför Big Ben i London

Emma Lundström – Min praktik i London våren 2023

Jag rekommenderar praktiken i London som åt dig är intresserade av att jobba som en del av ett litet team, i hjärtat av London för en global politisk organisation.

Jag åkte iväg till London i februari 2023, fylld med förväntan och iver. Jag hade turen att min mamma flög med mig, så jag kände mig inte lika nervös som jag skulle ha varit om jag skulle ha flugit ensam för första gången. När vi väl landade, efter lite yrande med Londons metro system, landade jag hemma i norra London där jag skulle spendera de kommande fem månaderna. Jag hade som tur bara cirka en timmes arbetsväg med “the tube”, vilket är rätt så normalt för Londonbor. 

De första månaderna på Liberal Internationals sekretariat gick mest åt att planera the Executive Committee som skulle ordnas i maj i Kanada. Till mina uppgifter hörde att planera evenemang och överseende av visumprocessen för deltagarna. Det var spännande att få vara delaktig i planerandet av ett så stort evenemang som dessutom ordnades i ett annat land. Utöver planeringen av evenemanget, fick jag skriva artiklar och uttalanden om aktuella ärenden såsom till exempel den politiska situationen i Nicaragua, politiska fångar och konflikten i Sudan. 

Väl tillbaka i London efter ett lyckat evenemang i Ottawa hade vi på sekretariatet en lite lugnare period och vi fick pusta ut efter tre ganska hektiska månader. Under sommaren skrev jag uttalanden till FN:s människorättskommittee, planerade kommande evenemang och deltog på möte. 

Jag rekommenderar praktiken i London åt dig som är intresserade av att jobba som en del av ett litet team, i hjärtat av London för en global politisk organisation. Dessutom har London massor att erbjuda. Museer, restauranger, butiker, föreställningar, ja man har nog inte tråkigt om man bor i London. 

Praktiken lärde mig massor och jag anlände tillbaka till Finland i juli som en mer självsäker och erfaren människa. Det bästa med min praktik var att jag fick jobba med saker jag studerat och att jag fick möjligheten att träffa så många olika inflytelserika människor som breddat mitt nätverk ytterligare. 

Hör av dig på sociala medier eller på elundstrom2@gmail.com om du har frågor gällande London, Liberal International eller praktiska grejer!

Fler artiklar som kan intressera dig

Baltic-States-contributions-Ukraine
Baltic States’ Contributions to Ukraine
Artikeln är skriven av praktikant på Wilson Center Isabella Hannén och Jason Moyer, Program Associate,...
Läs mer
Damage to the Balticconnector pipeline
Lack of Attribution as Critical Infrastructure is Damaged Again in the Baltic Sea
Artikeln är skriven av Isabella Hannén, Staff Assistant Intern på the Global Europe Program at The Woodrow...
Läs mer
European Commission President Ursula von der Leyen announcing the Ukraine Facility at the Ukraine Recovery Conference in London on June 21, 2023.
Ukraine Facility – The EU’s Chance to Take Leadership of Ukraine’s Economic Recovery
Artikeln är skriven av Henri Winberg, Staff Assistant Intern på the Global Europe Program at The Woodrow...
Läs mer
Bild på alla ministrar i Finlands regering. Fotograf: Fanni Uusitalo, valtioneuvoston kanslia
Finland’s New Government Shifts to the Right—Will This Change Finland’s Role on the International Stage?
Artikeln är skriven av Henri Winberg, Staff Assistant Intern på the Global Europe Program at The Woodrow...
Läs mer