Emma Lundström står framför Big Ben i London

Emma Lundström – Min praktik i London våren 2023

Jag rekommenderar praktiken i London som åt dig är intresserade av att jobba som en del av ett litet team, i hjärtat av London för en global politisk organisation.

Jag åkte iväg till London i februari 2023, fylld med förväntan och iver. Jag hade turen att min mamma flög med mig, så jag kände mig inte lika nervös som jag skulle ha varit om jag skulle ha flugit ensam för första gången. När vi väl landade, efter lite yrande med Londons metro system, landade jag hemma i norra London där jag skulle spendera de kommande fem månaderna. Jag hade som tur bara cirka en timmes arbetsväg med “the tube”, vilket är rätt så normalt för Londonbor. 

De första månaderna på Liberal Internationals sekretariat gick mest åt att planera the Executive Committee som skulle ordnas i maj i Kanada. Till mina uppgifter hörde att planera evenemang och överseende av visumprocessen för deltagarna. Det var spännande att få vara delaktig i planerandet av ett så stort evenemang som dessutom ordnades i ett annat land. Utöver planeringen av evenemanget, fick jag skriva artiklar och uttalanden om aktuella ärenden såsom till exempel den politiska situationen i Nicaragua, politiska fångar och konflikten i Sudan. 

Väl tillbaka i London efter ett lyckat evenemang i Ottawa hade vi på sekretariatet en lite lugnare period och vi fick pusta ut efter tre ganska hektiska månader. Under sommaren skrev jag uttalanden till FN:s människorättskommittee, planerade kommande evenemang och deltog på möte. 

Jag rekommenderar praktiken i London åt dig som är intresserade av att jobba som en del av ett litet team, i hjärtat av London för en global politisk organisation. Dessutom har London massor att erbjuda. Museer, restauranger, butiker, föreställningar, ja man har nog inte tråkigt om man bor i London. 

Praktiken lärde mig massor och jag anlände tillbaka till Finland i juli som en mer självsäker och erfaren människa. Det bästa med min praktik var att jag fick jobba med saker jag studerat och att jag fick möjligheten att träffa så många olika inflytelserika människor som breddat mitt nätverk ytterligare. 

Hör av dig på sociala medier eller på elundstrom2@gmail.com om du har frågor gällande London, Liberal International eller praktiska grejer!

Fler artiklar som kan intressera dig

Bild på alla ministrar i Finlands regering. Fotograf: Fanni Uusitalo, valtioneuvoston kanslia
Finland’s New Government Shifts to the Right—Will This Change Finland’s Role on the International Stage?
Artikeln är skriven av Henri Winberg, Staff Assistant Intern på the Global Europe Program at The Woodrow...
Läs mer
Chair of the Group of Experts on Human Rights in Nicaragua
Op-ed: The international community must not fail to bring justice to Nicaraguans affected by gross human rights violations
The article is written by LI Staff Intern Emma Lundstrom, who studies human rights law. The views expressed...
Läs mer
Bild på EU-flaggorna utanför Europaparlamentet där Liberal Praktik har praktikplatser
Kommer Finland alltid att vara en del av EU?
Jag må höra till en generation som aldrig upplevt ett Finland som stått utanför Europeiska unionen. Men...
Läs mer
Utsikt över Kapstaden
Ett land som tampas med kriminalitet, arbetslöshet, korruption och våldsbrott
Det är uppenbart att Sydafrika har enorma utmaningar, och de är konstant synliga. Fattigdom och kriminalitet...
Läs mer