Bilden föreställer Klara Fält, praktikant i London

London hösten 2021

Klara Fält

Jag åkte iväg till London i oktober 2021. Då hade jag redan inlett min praktik på Liberal International på distans från Finland på grund av coronapandemin, och hunnit jobba nästan två månader.

Att åka på praktik till London är något jag varmt rekommenderar för alla som är intresserade av internationell politik, mänskliga rättigheter, klimatfrågor och internationellt samarbete.

Trots att det fungerade helt bra att jobba från Finland är jag otroligt glad att jag fick möjligheten att bo och jobba i London. Det kanske låter klyschigt, men London är verkligen en stad där det finns något för alla. Det finns oändligt mycket att göra och upptäcka i staden, allt från charmiga marknader, live musik, museer, mysiga pubar, parker och mycket mer. I en multikulturell stad som London är det dessutom lätt att smälta in och träffa nya människor.

Att jobba på Liberal Internationals sekretariat var spännande och intressant på många sätt. Som en del av ett litet team hade jag varierande arbetsuppgifter och fick möjligheten att jobba med intressanta teman. Jag fick bland annat hjälpa LI’s människorättskommitté och klimatkommitté att skriva politiska uttalanden, göra research för olika projekt, planera webbinarier och hjälpa till med kampanjer. Som praktikant skrev jag också mötesprotokoll och sammanställde organisationens nyhetsbrev. Tröskeln att be om stöd av och bolla idéer med kollegerna i teamet var låg, vilket jag uppskattade.

På grund av pandemin var min praktikperiod lite annorlunda med endast distansevenemang och också en del distansjobb i London, men i det stora hela kunde jag jobba och leva normalt.

Att åka på praktik till London är något jag varmt rekommenderar för alla som är intresserade av internationell politik, mänskliga rättigheter, klimatfrågor och internationellt samarbete.

Man får gärna kontakta mig på klarafalt@windowslive.com eller sociala medier om man har frågor om praktikplatsen eller om London.

Fler artiklar som kan intressera dig

Bilden föreställer Crista Grönroos
Crista Grönroos - Min praktik på CSIS
Washington D.C. är en stad där livet för en politiknörd aldrig blir tråkigt. Det ordnas intressanta evenemang...
Läs mer
Bild visar Anna Sjöström
Anna Sjöström - Min praktik på Senaten
Jag rekommenderar verkligen praktikplatsen vid senator Ron Wydens kontor till dig som är utåtriktad,...
Läs mer
Bilden föreställer Anna Korkman
Anna Korkman - Min praktik i Kapstaden
Det som slog mig först då jag anlände till Kapstaden var att staden var ännu vackrare än jag föreställt...
Läs mer
Bilden föreställer Linda Smids
Linda Smids - Min Praktik i Bryssel
Jag rekommenderar varmt praktiken i Bryssel. Var inte rädd att ta itu med nya utmaningar, upptäck Bryssel...
Läs mer