Bilden föreställer Klara Fält, praktikant i London

London hösten 2021

Klara Fält

Jag åkte iväg till London i oktober 2021. Då hade jag redan inlett min praktik på Liberal International på distans från Finland på grund av coronapandemin, och hunnit jobba nästan två månader.

Att åka på praktik till London är något jag varmt rekommenderar för alla som är intresserade av internationell politik, mänskliga rättigheter, klimatfrågor och internationellt samarbete.

Trots att det fungerade helt bra att jobba från Finland är jag otroligt glad att jag fick möjligheten att bo och jobba i London. Det kanske låter klyschigt, men London är verkligen en stad där det finns något för alla. Det finns oändligt mycket att göra och upptäcka i staden, allt från charmiga marknader, live musik, museer, mysiga pubar, parker och mycket mer. I en multikulturell stad som London är det dessutom lätt att smälta in och träffa nya människor.

Att jobba på Liberal Internationals sekretariat var spännande och intressant på många sätt. Som en del av ett litet team hade jag varierande arbetsuppgifter och fick möjligheten att jobba med intressanta teman. Jag fick bland annat hjälpa LI’s människorättskommitté och klimatkommitté att skriva politiska uttalanden, göra research för olika projekt, planera webbinarier och hjälpa till med kampanjer. Som praktikant skrev jag också mötesprotokoll och sammanställde organisationens nyhetsbrev. Tröskeln att be om stöd av och bolla idéer med kollegerna i teamet var låg, vilket jag uppskattade.

På grund av pandemin var min praktikperiod lite annorlunda med endast distansevenemang och också en del distansjobb i London, men i det stora hela kunde jag jobba och leva normalt.

Att åka på praktik till London är något jag varmt rekommenderar för alla som är intresserade av internationell politik, mänskliga rättigheter, klimatfrågor och internationellt samarbete.

Man får gärna kontakta mig på klarafalt@windowslive.com eller sociala medier om man har frågor om praktikplatsen eller om London.

Fler artiklar som kan intressera dig

Isabella Hannén
Isabella Hannén - Min praktik på Wilson Center i DC september 2023-februari 2024
Jag gjorde min praktik vid Wilson Centers Global Europe Program. Programmets ändamål är att behandla...
Läs mer
Praktikant Otso Pekonen
Otso Pekonen - Min praktik hos Democratic Alliance augusti 2023-februari 2024
Jag rekommenderar varmt praktiken vid internationella sekretariatet i Democratic Alliance för alla som...
Läs mer
Praktikant Lotta Selänniemi.
Lotta Selänniemi - Min praktik hos Ron Wyden september 2023-februari 2024
Genom praktiken har jag fått väldigt värdefulla erfarenheter samt förbättrat till exempel mina forskningskunskaper....
Läs mer
Baltic-States-contributions-Ukraine
Baltic States’ Contributions to Ukraine
Artikeln är skriven av praktikant på Wilson Center Isabella Hannén och Jason Moyer, Program Associate,...
Läs mer